چطور عفونت زخم را درمان کنیم؟
عفونت زخم چیست؟
برای درمان عفونت زخم ابتدا باید بدانیم که عفونت چیست؟ عفونت زخم زمانی اتفاق می افتد که باکتری ها از طریق نواحی صدمه دیده در پوست وارد بدن شوند. عفونت ممکن است فقط پوست را درگیر کند، یا بر بافت های زیرین یا اندام های نزدیک به زخم تأثیر بگذارد.
چه چیزی خطر ابتلا به عفونت زخم را افزایش می دهد؟
هر چیزی که توانایی بدن شما را در بهبود زخم کاهش دهد ممکن است شما را در معرض خطر عفونت زخم قرار دهد. که شامل موارد زیر است:
- سن بالاتر از 65 سال
- سیگار کشیدن یا اضافه وزن
- شرایط پزشکی که سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند مانند دیابت ، اچ آی وی یا سرطان
- داروهایی که باعث ضعف سیستم ایمنی بدن مانند استروئیدها می شوند
- پرتودرمانی ، شیمی درمانی یا تغذیه نامناسب
- اشیا خارجی در زخم مانند شیشه یا فلز
- کاهش جریان خون در زخم ناشی از فشار خون بالا ، یا انسداد یا باریک شدن رگ های خونی
علائم و نشانه های عفونت زخم چیست؟
علائم شما ممکن است چند روز پس از ایجاد زخم شروع شود، یا ممکن است برای یک یا دو ماه پس از وقوع زخم رخ ندهد، علائم عفونت عبارتند از:
- تب
- پوست گرم ، قرمز ، دردناک یا متورم در نزدیکی زخم
- ترشحات خونی یا چرکی از زخم
- بوی بد ناحیه زخم
چگونه عفونت زخم تشخیص داده می شود؟
در مراکز درمانی سابقه پزشکی بررسی شده و پس از معاینه در مورد اینکه چگونه و چه موقع زخمی شده اید سوال خواهد شد. ممکن است هر یک از تست های زیر انجام شود:
1. آزمایش خون
2. گرافی یا سی تی اسکن
گرافی یا سی تی اسکن برای یافتن عفونت در بافت های عمیق یا جسم خارجی در زخم شما انجام شود. ممکن است به شما مایع کنتراست داده شود تا به نمایش بهتر تصاویر کمک کند. اگر به مواد کنتراست واکنش نشان داده اید ، به مرکز خدمات بهداشتی اطلاع دهید.
3. کشت زخم
کشت زخم نمونه ای از مایع یا بافت است که از زخم گرفته می شود. به آزمایشگاه فرستاده می شود و از نظر وجود میکروب عامل عفونت مورد آزمایش قرار می گیرد.
عفونت زخم چگونه درمان میشود؟
درمان عفونت زخم بستگی به شدت زخم، محل قرارگیری آن و همچنین تأثیر سایر مناطق دارد. همچنین ممکن است به سلامتی عمومی بدن و مدت زمان زخم بستگی داشته باشد. از درمانگر خود در مورد این موارد و سایر روشهای درمانی که ممکن است نیاز داشته باشید ، سوال کنید:
- برای درمان عفونت و کاهش درد و تورم، دارو تجویز می شود. همچنین از پانسمانهای نوین و مواد آنتی باکتریال و دستگاه وکیوم تراپی نیز ممکن است روی زخم شما استفاده شود تا به بهبود آن کمک کند.
- اکسیژن درمانی هایپرباریک (HBO) ممکن است برای رساندن اکسیژن بیشتر به بافت های شما جهت بهبودی استفاده شود. اکسیژن تحت فشار هنگام نشستن در محفظه فشار داده می شود. از ازون تراپی و هیدروتراپی نیز ممکن است برای پاکسازی زخم استفاده شود، برای از بین بردن بافت آلوده یا مرده ممکن است به جراحی نیاز باشد. برای برداشتن جسم خارجی نیز ممکن است جراحی لازم باشد.
چگونه میتوان به بهبود زخم کمک کرد؟
مراجعه به موقع به مراکز مجهز و کلینیک درمان زخم و نیز پانسمان مناسب زخم در بهبود زخم بسیار موثر است.
انواع غذاهای سالم بخورید. به عنوان مثال می توان به میوه ها، سبزیجات، نان های سبوس دار، لبنیات کم چرب، لوبیا ، گوشت های بدون چربی و ماهی اشاره کرد. غذاهای سالم ممکن است به شما کمک کنند تا سریعتر بهبود یابید. همچنین ممکن است لازم باشد ویتامین ها و مواد معدنی مصرف کنید. بپرسید آیا شما نیاز به رژیم خاصی دارید یا خیر.
سایر شرایط بهداشتی را مدیریت کنید. برای مدیریت شرایط بهداشتی که می توانند باعث ترمیم کند زخم شوند ، دستورالعمل های ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود را دنبال کنید. به عنوان مثال می توان به فشار خون بالا و دیابت اشاره کرد.
سیگار نکشید. طبق گزارشات کلینیک زخم فرسام نیکوتین و سایر مواد شیمیایی موجود در سیگار و سیگار برگ باعث ترمیم کند زخم میشوند. اگر در حال حاضر سیگار می کشید و برای ترک آن نیاز به کمک دارید، از ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود بخواهید. سیگارهای الکترونیکی یا تنباکو بدون دود هم حاوی نیکوتین هستند. قبل از استفاده از این محصولات با پزشک خود مشورت کنید.
چه موقع باید به دنبال مراقبت اورژانسی باشید؟
- احساس تنگی نفس.
- قلب شما سریعتر از حد معمول می تپد.
- احساس گیجی.
- اگر از پانسمان شما خونریزی دیده می شود.
- در صورت صدمه به ناحیه زخم.
- درد شدید
- رگه هایی قرمز از ناحیه آلوده مشاهده می کنید.
- چه زمانی باید با مرکزدرمان زخم خود تماس بگیرید؟
- شما تب یا لرز دارید.
- در نزدیکی زخم خود درد، قرمزی یا تورم بیشتری دارید.
- علائم شما بهبود نمی یابد.
- پوست اطراف زخم شما بی حس می شود.
- شما در مورد وضعیت یا مراقبت خود سوال یا نگرانی دارید.
شما حق کمک به برنامه ریزی مراقبت خود را دارید. در مورد وضعیت سلامتی و نحوه درمان آن بیاموزید. گزینه های درمان را با ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی خود در میان بگذارید تا تصمیم بگیرید که می خواهید چه مراقبت هایی را دریافت کنید. شما همیشه حق رد درمان را دارید. اطلاعات فوق تنها یک کمک آموزشی است. این به عنوان توصیه پزشکی برای شرایط فردی یا درمان در نظر گرفته نشده است. قبل از انجام هرگونه رژیم پزشکی با پزشک ، پرستار یا داروساز خود صحبت کنید تا ببینید آیا این دارو برای شما ایمن و موثر است.
اطلاعات بیشتر:
برای اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان کلینیک زخم فرسام تماس بگیرید.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.