زخم استومی چیست؟

کلینیک زخم و استومی فرسام، متخصصان مجرب استومی، مراقبت و درمان زخم را برای کمک به شما در زمینه آماده سازی قبل از جراحی، تهیه تجهیزات پزشکی لازم و رفع تمام نگرانی های شما پس از جراحی فراهم می کند.

ما مشکلات و ناراحتی هایی را که می تواند همراه با جراحی استومی باشد، درک می کنیم. با دسترسی به منابع مختلف، می توانید خطر ابتلا به عوارض را کاهش داده و به زندگی سالم و فعال خود برگردید.

برای کسب اطلاعات بیشتر ، لطفا با شماره تلفن 09129413074 تماس بگیرید.

استومی چیست؟

استوم یک عمل جراحی است که از روده بدن شما به سمت پوست یک دهانه ایجاد میکند (“استوما” نامیده می شود). این روش اغلب به این دلیل انجام می شود که مدفوع یا ادرار از بدن خارج شود در حالی که بخشی از سیستم هضم یا ادرار را دور می زند. این ممکن است به دلیل روده بیمار، مثانه آسیب دیده یا مشکل دیگر لازم باشد. استوما ممکن است موقتی یا دائمی باشد.

 

انواع استومی

 

کولوستومی / ایلئوستومی:

روده بزرگ یا روده کوچک به استوما متصل می شود و رکتوم و مقعد را دور می زنند.

 

اروستومی:

لوله هایی که ادرار را به مثانه منتقل می کنند ، به استوما متصل میشوند و مثانه را دور می زنند.

به دنبال کولوستومی یا اوروستومی، مدفوع یا ادرار شما در کیسه ای که نزدیک بدن شما به بدن متصل است تخلیه میشود. شما کنترل ارادی روی حرکات روده یا ادرار نخواهید داشت. کنترل ترشحات در کیسه استومی برای هرگونه تغییر مهم است.

 

عوارض استوما

از آنجا که استوماها انتهای عصب حسی ندارند، بنابراین نباید باعث درد شما شوند. استومای طبیعی ممکن است:

  • به رنگ صورتی یا قرمز باشد
  • مرطوب و براق باشد
  • حرکت، تغییر شکل، به ویژه در هفته های بلافاصله پس از جراحی
  • هنگام لمس به دلیل خونرسانی زیاد در بافتها کمی خونریزی می کند

چندین عارضه ممکن است به دنبال استومی ایجاد شود. این موارد ممکن است بلافاصله بعد از جراحی یا هفته ها بعد اتفاق بیفتد. ارزیابی مداوم توسط ارائه دهنده خدمات بهداشتی برای جلوگیری و درمان عوارض ضروری است.

 

عوارض پوستی زخم استومی

پوستی که استوما را احاطه کرده است ممکن است به دلیل استفاده از برخی محصولات خاص یا نشت سیستم کیسه ای در معرض عوارض باشد. این ناحیه که “پوست حفره ای” نامیده می شود، باید طبیعی باشد. مهم است که هر بار که کیسه خود را تعویض می کنید، پوست را بررسی کنید و به دنبال علائم قرمزی، بثورات، تحریک یا عفونت باشید. در صورت مشاهده هرگونه آسیب پوستی با ارائه دهنده مراقبت خود تماس بگیرید.

برای کمک به جلوگیری از مشکلات پوستی ، مهم است:

طبق دستور پزشک یا پرستار، سیستم کیسه خود را مرتباً تعویض کنید.

در طول هشت هفته اول استوما را مرتباً اندازه بگیرید.

اگر با هرگونه تغییر یا مشکلی مواجه شدید، به پزشک یا پرستار استومی خود در کلینیک زخم فرسام اطلاع دهید.

اگر علائمی از عفونت پوستی (خارش، قرمزی، بثورات، گرمای بیش از حد، درد یا چرک) مشاهده کردید، با کارشناسان کلینیک در مورد محصولاتی که می توانند به بهبود علائم شما کمک کنند صحبت کنید. اگر استومای شما رنگ غیرطبیعی پیدا کرد یا تغییر اندازه داد، با کلینیک فرسام تماس بگیرید.

در صورت وجود خونریزی بیش از حد، درد شکم، یبوست، اسهال یا استفراغ، کمبود مدفوع یا ترشح ادرار در کیسه و مشکلات پوستی می توانید با مراجعه به کارشناسان کلینیک فرسام تحت آموزش و درمان عوارض قرار بگیرید.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *