نحوه تعویض پانسمان زخم جراحی

بعد از عمل شما یک زخم جراحی خواهید داشت. مهم است که از زخم خود مراقبت های لازم و نحوه تعویض پانسمان زخم جراحی را انجام دهید تا خطر ابتلا به عفونت را کاهش داده و به بهترین وجه ممکن بهبود یابد.

 

زخم جراحی

زخم جراحی برشی است که در طی عمل بر روی پوست شما ایجاد میشود. معمولاً بعد از اتمام عمل جراحی، لبه های بریده شده را بهم میرساند و آنها را با بخیه، منگنه یا چسب ایمن میکند. این روش اصلی، بستگی به نوع زخم دارد و بهبود زخم نامیده میشود.

با ابن حال؛ گاهی اوقات جراح شما تصمیم میگیرد که بهتر است زخم را باز بگذارید تا به خودی خود بهبود یابد.

ممکن است اگر زخم شما آلوده باشد یا اگر لبه های زخم به راحتی جمع نشوند پزشک این کار رو انجام دهد. این امر ترمیم ثانویه زخم گفته میشود.

به عنوان مثال ممکن است زخم باقی مانده پس از تمیز کردن عفونت یا آبسه تخلیه شود. اگر از این نوع زخم برخوردار باشید، جراح به شما میگوید چگونه از آن مراقبت کنید.

 

 چگونگی بهبود یک زخم جراحی

بهبود زخم یک فرآیند پیچیده است اما میتواند به چند مرحله تقسیم شود. متخصصین ما در کلینیک زخم فرسام در کرج به شما کمک میکنند.

بلافاصله پس از برش، پلاکتها در خون شما توده میشوند و مواد شیمیایی را آزاد میکنند تا خونریزی متوقف شود.

در روزهای اول ، جریان خون به زخم شما افزایش مییابد و گلبولهای سفید خون برای مبارزه با عفونت و از بین بردن بافت مرده وارد میشوند. سلولهای جدید برای شروع ترمیم زخم وارد میشوند.

از سه روز تا سه هفته، رگهای خونی جدید رشد میکنند تا مواد مغذی را به زخم شما منتقل کنند و بافت جدید شروع به توسعه میکند. سرانجام ، از سه هفته تا حدود یک سال، بافت های جدید گذاشته شده در زخم به تدریج تعویض میشوند و مجدداً سازماندهی میشوند. جای زخم شما به تدریج قوی تر، براق تر و بیشتر شبیه به پوست طبیعی میشود.

بستن زخم خود به صورت جراحی (با بخیه ، گیره یا بند) باعث میشود زخم شما سریعتر بهبود یابد.

 

 نحوه پانسمان جراحی

1-ابتدا باید دستها را با آب گرم و صابون کاملا شست و بدون خشک کردن با حوصله؛ صبر کرد تا خشک شود.

2- پانسمان قبلی را زخم خود را در جهت رویش موهای بدن از روی زخم به آرامی جدا کنید.

3-پانسمان قبلی را دور بیندازید و دست های خود را بشویید . اگر زخم دچار عفونت شده است؛ پانسمان را جدا کرده درون کیسه فریز قرار دهید و درب آن را محکم ببندید سپس در سطل زباله قرار دهید.

4- سرم فیزیولوژی را با استفاده از سرنگ  روی زخم بریزید تا محل زخم را شست و شو دهد.

5- پس از شست و شوی زخم؛ با استفاده از گاز استریل هر گونه اضافاتی که بر روی زخم مانده است را پاک کنید. این کار را با آرامی انجام دهید تا موجب خونریزی بیشتر نشود؛ از گاز استریل برای خشک کردن حل زخم نیز میتوانید استفاده کنید.

6- با دقت بسیار پانسمان جدید را روی زخم ببندید. از تماس پانسمان جدید با هر گونه شیء خودداری کنید.

 

حمام و دوش گرفتن

معمولاً حدود ۴۸ ساعت بعد از عمل میتوانید دوش بگیرید. با این وجود ، این به عملکرد خاصی که انجام داده اید بستگی دارد.

 

مقاله پیشنهادی:  انواع پانسمان زخم

برخی از نکات کلی برای یادآوری به شرح زیر است:

قبل از استحمام یا دوش گرفتن هر نوع پانسمان را برطرف کنید. مگر این که جراح یا پرستار شما توصیه های متفاوتی را ارائه دهد. برخی پانسمان ضد آب هستند میتوانند در جای خود باقی بمانند.

می توانید ناحیه اطراف زخم خود را به آرامی با صابون ملایم و خنثی بشویید. از صابون، لوسیون بدن، پودر تالک و سایر محصولات مستقیماً بر روی زخم خود استفاده نکنید.

اطراف زخم را با دقت با حوله تمیز کنید و اطراف آن را با دقت خشک کنید.

از پزشک یا پرستار خود بپرسید که آیا حمام کردن مناسب است یا خیر و چه مدت باید زخم خود را خشک نگه دارید. همیشه توصیه های آنها را دنبال کنید. آنها می دانند چه چیزی در شرایط خاص شما بهترین است.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *