نحوه انجام پانسمان زخم

نحوه انجام پانسمان زخم

چطور پانسمان زخم انجام دهیم

امیدوارم هرگز نیازی به دانستن نحوه پانسمان زخم نداشته باشید. اما اگر مجبورید که پانسمان زخم را عوض کنید، خواه برای درمان زخم ساده باشد یا برای موارد جدی تر، این راهنمای گام به گام مفید تهیه شده در کلینیک زخم فرسام، میتواند کمک کند. این یک فرآیند ساده است، اما انجام صحیح آن برای جلوگیری از عفونت مهم است. حتی اگر قبلاً هرگز پانسمان را عوض نکرده باشید، این هفت مرحله برای پانسمان زخم، شما را با راهنمایی میکند.

 

مراحل پانسمان زخم

  1. لوازم مناسب مراقبت از زخم را تهیه کنید. قبل از شروع تعویض پانسمان، موارد زیر را آماده کنید و برای تمیز نگه داشتن آنها روی یک سطح استریل قرار دهید:
  • دستکش استریل
  • سرم شستشو
  • قیچی
  • پماد آنتی بیوتیک
  • پد گاز یا گاز رول شده
  • پد نچسب

نوار چسب یا بسته بندی (بسته به محل قرارگیری زخم ؛ برش نوار یا بسته شدن آن زودتر از موعد باعث سهولت در کار می شود. همچنین، اگر قبلاً هرگز پانسمان مخصوص زخم را عوض نکرده اید، به نحوه پانسمان قبلی توجه داشته باشید بنابراین می توانید از مدل قبلی برای انجام پانسمان جدید پیروی کنید.(

  1.  دستان خود را بشویید و خشک کنید. سپس یک جفت دستکش استریل بپوشید.
  2.  پانسمان قدیمی زخم را بردارید. پانسمان زخم قدیمی را با احتیاط شل کنید، سپس آن را بردارید. برای شل شدن قسمتهای چسبناک از کمی سرم شستشو استفاده کنید. مراقب باشید به نخهای بخیه ای را که جراح برای بستن زخم استفاده کرده صدمه نزنید.
  3.  زخم را تمیز کنید. با سرم شستشو و یک گاز استریل به دقت و آرامی زخم را بشویید (این کار را به آرامی انجام دهید، شستشو باید بلافاصله بعد از برداشتن پانسمان قبلی باشد تا تمیزی محیط زخم حفظ شود) . گاز را با سرم شستشو مرطوب کرده و هرگونه خون قابل مشاهده یا مایعات دیگر را از روی  زخم با دقت تمیز کنید.
  4.   بگذارید زخم خشک شود. در حالی که منتظر هستید، زخم را از نظر علائم عفونت بررسی کنید.
  5. پانسمان جدید را استفاده کنید. ابتدا پماد آنتی بیوتیک به زخم بزنید، سپس با استفاده از پانسمانهای استریل آماده روی زخم را بپوشانید، برای حفاظت بیشتر از بافتهای بستر زخم می توانید از چند گاز اضافی بر روی زخم و یا پانسمانهای فو استفاده کنید.
  6. پانسمان را بخوبی روی زخم فیکس کنید. بسته به محل قرار گرفتن زخم، این کار را با استفاده از نوار چسب یا بانداژ انجام دهید. اگر از نوار استفاده می کنید، آن را به دو یا چند لبه پد بزنید تا محکم باشد. اگر از باند استفاده می کنید، آن را به خوبی بدور پانسمان بپیچید تا محکم اما راحت باشد.

کار شما تمام شد! پانسمان باید حداقل دو بار در روز یا هر زمان که پانسمان به ترشحات زخم آغشته شد، عوض شود.

بخاطر داشته باشید که پانسمان افراد دیابتی یا کسانی که بیماریهای زمینه ای دارند که ترمیم زخم را تحت تاثیر قرار می دهد حتما باید زیر نظر کلینیکهای تخصصی درمان زخم انجام شود تا صدمات و عوارض بعدی جلوگیری شود.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *