زخم تروماتیک

زخم های تروماتیک چیست؟

زخم‌ تروماتیک معمولاً به‌ عنوان بریدگی، پارگی یا زخم‌های نافذ که منجر به آسیب به پوست و بافت‌های زیرین می‌شود، تعریف میشوند. اگر به موقع درمان نشوند، می توانند باعث آسیب شدید به بافت های نرم پوست شوند. زخم‌های تروماتیک نوعی آسیب ناگهانی هستند که ممکن است پس از تصادف یا در اثر هر گونه خشونت ایجاد شوند. این زخم ها شامل خراشیدگی، پارگی، پارگی پوست، گزش، سوختگی و ترومای نافذ و غیره می باشند در حالی که زخم های حاد، بریدگی و نافذ سه دسته از زخم های تروماتیک هستند.

  1. زخم های حاد زمانی ایجاد می شوند که صدمه در پوست ایجاد شود. معمولاً اجسام خارجی مانند شن، شیشه، فلز یا ماسه و غیره در زخمهای تصادفی دیده می شوند. در مورد زخم های تروماتیک حاد، لایه های بافت به راحتی در امتداد قسمت داخلی برش قابل مشاهده است.
  2.  زخم بریدگی تروماتیک زمانی رخ می دهد که یک جسم نوک تیز به پوست و بافت های زیرین زیر پوست نیز نفوذ کند.
  3.  زخم های نافذ ضربه ای، عمیق ترین و شدیدترین زخم ها در تمام زخم های ضربه ای هستند. آنها اغلب نتیجه چاقو خوردن و غیره هستند.

 

علت ایجاد زخمهای تروماتیک

زخم های تروماتیک می توانند به دلیل طیف وسیعی از شرایط مختلف مانند عوامل محیطی، تصادفات جاده ای، هر نوع قرار گرفتن در معرض عوامل حرارتی یا شیمیایی و نیش حیوانات و … رخ دهند. درمان موفقیت آمیز مراقبت از زخم تروماتیک مستلزم تشخیص و ارزیابی زود هنگام بیمار است. استفاده از پانسمان های موقت، مایع درمانی داخل وریدی، اکسیژن و آنتی بیوتیک ها و بسیاری موارد دیگر در درمان اینگونه جراحات ضروری است.

 

علائم زخم های تروماتیک

زخم های تروماتیک آسیب هایی هستند که به پوست و بافت های زیرین آن، عضلات و ساختارهای استخوانی وارد می شوند. میتوان آن را به عنوان یک وضعیت پزشکی تعریف کرد که در آن پوست بریدگی های عمیق دارد. علائم زخم های تروماتیک:

  1.  تورم در اطراف آسیب
  2.  قرمزی
  3.  خونریزی
  4.  احتمال تب همراه با عفونت
  5.  ترشحات زخم

اگر بیمار هر یک از این علائم را مشاهده کرد، باید بلافاصله به دنبال مراقبت از زخم تروماتیک توسط پزشکان و متخصصان باشد. زخم‌های تروماتیک باید سریعا درمان شوند، در غیر این صورت، می‌توانند منجر به زخم‌های مزمن شدیدتر و غیرقابل التیام شوند.

 

مقاله پیشنهادی: درمان زخم دیابتی

 

 

علل ایجاد

دلایل متعددی میتوانند باعث ایجاد زخم های تروماتیک شوند. از جمله:

 

  1.  هر نوع برش ناشی از چاقو. این نوع زخم‌های بریده شده معمولاً لبه‌های تمیز دارند.
  2.  خراشیدگی های ناشی از خراشیدن پوست عموماً اجسام خارجی مانند شن، ماسه، فلز یا شیشه و غیره در آنها دیده میشوند.
  3.  زخمهای ناشی از تصادفات مانند تصادفات جاده ای که اعضای بدن به شدت آسیب میبینند و پوست دچار انواع پارگی ها و زخم های بریدگی میشود.
  4.  زخم های ناشی از گلوله می توانند منجر به زخم های ورودی و خروجی شوند.
  5.  نیش شدید حیوانات که باعث نفوذ در پوست و بافت های زیرین میشود.
  6.  سوراخ کردن و غیره

 

خطرات زخم های تروماتیک

برخی از شایع ترین خطرات در زخم های تروماتیک عبارتند از:

  1.  عفونت
  2.  گانگرن
  3.  برآمدگی بافت های اسکار در اطراف زخم
  4.  ایمنی ضعیف
  5.  کاهش وزن ناگهانی
  6.  التهاب و غیره

 

تشخیص

زخم تروماتیک یک آسیب گسترده هم در پوست و هم در بافت های نرم زیرین است. برای تشخیص، تیم جراحان مراقبت از زخم متشکل از پرستاران، پزشکان متخصص و  واجد شرایط و آموزش دیده از بیمار را ویزیت خواهند کرد. آنها وضعیت زخم را به طور کامل بررسی میکنند و شدت آن را از طریق سوابق پزشکی قبلی تأیید میکنند. همچنین می‌توان با انجام خدمات تصویربرداری و آزمایشات تخصصی برای تعیین درمان مناسب برای بهبود مؤثر، ایمن و مناسب زخم‌های بیماران اقدام کرد.

 

 

مقاله پیشنهادی: زخم واسکولیتی

 

درمان زخم های تروماتیک

از آنجایی که زخم‌های تروماتیک شدید هستند و علل بی‌شماری را در بر میگیرند، درمان می‌تواند شامل تمیز کردن و پانسمان ساده زخم باشد یا میتواند گسترده‌تر باشد و ممکن است نیاز به جراحی مناسب برای درمان زخم با بخیه زدن داشته باشد.

زخم با جراحی تمیز میشود تا بهبودی طبیعی ایجاد شود. مدیریت زخم تروماتیک شامل ترمیم آسیب به بافت‌های زیرین پوست، حذف هرگونه ذرات خارجی و پاک کردن زخم است. تمام این مراحل درمان برای جلوگیری از عفونت و ارتقای بهبودی ضروری هستند. در اینجا گزینه های درمانی برای زخم های تروماتیک وجود دارد:

 

  1.  پارگی – هنگامی که بریدگی عمیق در پوست وجود دارد، درمان مراقبت از زخم شامل تمیز کردن زخم با محلول استریل است. این کار برای پاک کردن آلودگیها از زخم انجام می شود. پس از آن، برای جلوگیری از عفونت، از پانسمانهای حاوی مواد آنتی سپتیک و نیز تجویز آنتی بیوتیک سیستمیک در صورت نیاز استفاده کرد.
  2.  زخم نفوذی – اگر زخم در بدن بیمار نفوذ کرده باشد و نیاز به ترمیم جراحی داشته باشد، جراحی با بیهوشی عمومی انجام می شود. جراحان یک برش جراحی برای برداشتن بقایای آسیب انجام میدهند. در طول جراحی، علائم حیاتی بیماران در طول عمل کنترل می شود. سپس زخم را با بخیه می‌بندند و برای محافظت از زخم، باند جراحی می‌بندند.
  3.  خراشیدگی ها – هنگامی که پوست پس از آسیب دیدگی، دارای خراشیدگی یا ساییدگی باشد، زخم باید بخوبی با نرمال سالین شسته شود تا آلودگیها کاملا پاک شوند. در بیشتر موارد در زخم های تروماتیک، به بیماران واکسن کزاز تجویز میشود تا خطر عفونت کزاز کاهش یابد.

 

پیشگیری از زخم های تروماتیک

اقدامات پیشگیرانه ای که باید برای جلوگیری از زخم های تروماتیک انجام شود:

  1.  به بیماران توصیه میشود برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض اشیاء خطرناک، کفش مناسب و راحت بپوشند.
  2.  هنگام استفاده از هر گونه اجسام تیز مانند چاقو و قیچی و غیره بیشتر مراقب باشید.
  3.  هنگام انجام وظایف مربوطه از ایمنی با دستکش و عینک اطمینان حاصل کنید.

زخم های عمیق یا عفونی نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند. اگر میخواهید از بهبود مؤثر، سریعتر و مناسب زخم اطمینان حاصل کنید، به دنبال متخصصان مراقبت از زخم باشید.

 

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *