علت و درمان زخم بین انگشتان پا

زخم بین انگشتان پا مشکلی است که برخی افراد به آن دچار شده اند و امید به درمان زخم بین انگشتان پا آنها را به کلینیک زخم فرسام میکشاند. علل بسیاری میتوانند باعث ایجاد خارش بین انگشتان شوند. ابتلا به قارچ یا گزش حشرات، ابتلا به بعضی بیماری های مزمن مانند اگزما می توانند از این علل باشند. جلوگیری از خارش بین انگشتان پا، درمان و پیشگیری از بروز مجدد آن حائز اهمیت است.

علل ایجاد زخم بین انگشتان پا

علل احتمالی

اگر خارش بین انگشتان شدید باشد، ممکن است بیشتر در تلاش برای تسکین آن باشید تا در جستجوی علت ایجاد آن. اما مهم است که به علت خارش بین انگشتان پا توجه کنید تا بتوانید آن را به طور موثر کنترل کنید.

سندرم پای ورزشکار

Tinea pedis نام علمی بیماری است که اکثر مردم آن را به عنوان سندرم پای ورزشکار می شناسند. این بیماری یک عفونت قارچی مسری است که می تواند باعث قرمزی و ترک خوردگی پوست بین انگشتان و کف پا شود. همچنین می تواند خارش و سوزش در بین انگشتان پا ایجاد کند. اگر عفونت قارچی گسترش یابد، خارش و سوزش نیز گسترش می یابد.

پای ورزشکار به طور معمول با این روش ها درمان می شود:

داروهای ضد قارچ بدون نسخه :(OTC) چندین درمان ضد قارچی OTC وجود دارد که می توانید در مناطق آسیب دیده بین انگشتان پا تجویز کنید. اینها به صورت پودر، کرم و اسپری در دسترس هستند.

در صورتی که درمان های تجویز شده موثر واقع نشوند، می توانید یک داروی ضد قارچ موضعی یا یک داروی خوراکی ضد قارچ تجویز کنید.

همزمان با درمان عفونت باید پا را تمیز و خشک نگه داشته شود، خصوصاً بین انگشتان پا. بعد از استحمام باید بین انگشتان پا خشک شود. استفاده از یک پودر ضد قارچ  در طول روز توصیه می شود این پودر به خشک نگهداشتن پا در مقابل رطوبتهای احتمالی کمک می کند.

 

برای جلوگیری از عفونت های آینده:

اجتناب از قدم زدن با پای برهنه در مکان های عمومی، توصیه به استفاده از دمپایی یا کفش های دیگر.

اجتناب از استفاده مشترک از جوراب، کفش یا حوله با افراد دیگر

توصیه به تعویض جوراب ها در صورت تعریق پاها.

اگزمای دیسیدروتیک

اگزمای دیسیدروتیک یا دیسکیدروزیس نوعی اگزما است که بیشتر در بزرگسالان 20 تا 40 ساله دیده میشود.

مشخصه اگزمای دیسیدروتیک، یک سری تاول های خارش دار و پر از مایع است که در انگشتان و کف پا ظاهر می شود. همچنین ممکن است پا دچار قرمزی و پوسته پوسته شدن یا ترک خوردگی پوست شود. همچنین این تاول ها می توانند روی دست ایجاد شوند.

در حالی که متخصصان هنوز علت دقیق اگزمای دیسیدروتیک را مشخص نکرده اند، ولی ارتباط احتمالی با آلرژی های فصلی مطرح است. استرس، آلرژی و پاهای مرطوب همه می توانند محرک باشند. اگزما یک بیماری مزمن در نظر گرفته میشود یک بیماری قابل کنترل است، نه اینکه درمان شود. بنابراین، شاید لازم باشد به بیماران آموزش داده شود که چگونه با این تاول ها کنار بیایند.

آیا بوتاکس میتواند کمک کند؟

یک مطالعه در سال 2002 نشان داد که سم بوتولینوم به کاهش خارش و تعریق کمک می کند. در حال حاضر، تحقیقات در مورد مزایای بالقوه کاهش خارش سم بوتولینوم ممکن است نویدبخش باشد اما هنوز محدود است.

درماتیت تماسی با کفش

ممکن است کفش ها  باعث خارش انگشتان  شوند، زیرا بسیاری از افراد وقتی پوستشان در معرض مواد شیمیایی خاصی قرار می گیرد، دچار درماتیت تماسی میشوند.

درماتیت تماسی، بثورات پوستی است که در صورت تحریک پوست توسط چیزی که لمس میکنید، ایجاد می شود. در واقع حساسیت به مواد کفش، یا در نتیجه قرار گرفتن در معرض یک ماده تحریک کننده خفیف با گذشت زمان باشد.

 

 

بعضی از کفش ها ممکن است مشکل سازتر از سایر کفش ها باشند.

طبق گزارشات کلینیک زخم فرسام مطالعه ای در سال 2007 با تجزیه و تحلیل آلرژن ها در بیش از 10 هزار نفر انجام شد و نتایج آن نشان داد كه نوعی رزین كه به عنوان چسب در بعضی از كفش ها استفاده میشود متداول ترین عامل درماتیت تماسی در كفش است. اما لاستیک برای بسیاری از مردم نیز یک مشکل بود. در صورت ایجاد مشکل با یک کفش باید آنرا تعویض کرد و کفش دیگری استفاده کرد.

نیش حشرات

برخی از افرادی که برای درمان زخم مراجعه میکنند بدلیل نیش حشرات دچار آسیب شده اند. تقریباً هر نوع حشره گزنده میتواند پا یا انگشتان انسان را هدف قرار دهد. کنه ها، کک ها، چیگرها و پشه ها نیز می توانند با جوش های خارش دار که از خود به جای می گذارند، ایجاد مشکل کنند. بعضی اوقات با توجه به اندازه جوش میتوانید به احتمال زیاد به علت ایجاد کننده پی ببرید.

به عنوان مثال، ممکن است گروه هایی از سه گزش کوچک قرمز را که روی پاها جمع شده اند، مشاهده کنید. محتمل ترین عامل: نیش کک است. شاید علت آن قدم زدن در چمن های بلند یا گذراندن وقت در خارج از خانه باشد.

برای مقایسه، نیش پشه نیز به همان اندازه خارش دارد، اما برجستگی آن بزرگتر خواهد بود.

شما میتوانید گزش حشرات را در خانه با کرم ضد خارش مانند لوسیون کالامین یا کرم هیدروکورتیزون درمان کنید. یک آنتی هیستامین خوراکی نیز میتواند عامل خارش را کاهش دهد. بعضی اوقات، کمپرس سرد می تواند تا حدی تسکین موقتی هم بدهد.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *