درمان زخم بستر با زردچوبه

درمان زخم بستر با زردچوبه

استفاده از زرد چوبه ودرمانهای گیاهی برای زخم بستر

در این مقاله از کلینیک زخم فرسام به بررسی درمان زخم بستر با زردچوبه میپردازیم. هنگامی که فردی در بستر است و به طور مداوم برای چندین ساعت به طور مداوم و یا چند روز متوالی روی تخت دراز می کشد، خون رسانی به قسمت های آسیب پذیر قطع می شود. کمبود خون به پوست آسیب میرساند و باعث ایجاد زخم بستر میشود.

همانطور که بیشتر رشد میکند، به تدریج از رنگ قرمز اصلی خود تغییر می کند و شروع به بنفش شدن می کند. زمانی که زخم بستر ایجاد شد و گسترش یافت، به راحتی بهبود نمی یابد و زمان بسیار زیادی طول می کشد و نیاز به تلاش بیشتری برای بهبود کامل دارد. به همین دلیل باید مراقب باشید و در صورت دیدن علایم اولیه مانند لکه های قرمز حتما به پزشک مراجعه نمایید.

هرچه زودتر زخم را تشخیص دهید و شروع به درمان زخم بستر کنید، سریعتر بهبود می یابد. اگر نادیده بگیرید، زخم ها دردناک می شوند و درمان بیمار سخت تر می شود.

 

مراحل زخم بستر

چرخه تشکیل زخم بستر را می توان به چهار مرحله تقسیم کرد. مرحله اولیه با حساسیت، خارش و قرمزی پوست در ناحیه آسیب دیده شروع می شود. در مرحله بعد، پوست متورم می شود و تاول های دردناکی ایجاد می شود.

اگر این زخم به خوبی درمان نشود یا اصلاً درمان نشود، به موارد جدی‌تری مانند سپسیس، قانقاریا، استئومیلیت یا سایر انواع عفونت‌های شدید تبدیل می‌شود. در مرحله چهارم شدت زخم چند برابر می شود. بافت ها از بین می روند و زخم سیاه می شود. خیلی زود زخم تهدید کننده زندگی خواهد شد.

گرچه اکیدا توصیه میشود هرچه سریعتر به مراکز درمان زخم همچون کلینیک زخم فرسام در کرج یا متخصصین درمان زخم مراجعه نمایید ولی در صورت عدم دسترسی به مراکز پزشکی تا رسیدن به پزشک می توان از روشهای زیر بطور موقت استفاده نمود:

آلوئه ورا یک گیاه معجزه گر است. دارای خواص ضد باکتری، ضد التهابی، تسکین دهنده و التیام بخش است. ژل آلوئه ورا تازه را روی زخم بستر بمالید. این نه تنها زخم بستر را درمان می کند بلکه از بروز آن نیز جلوگیری می کند. خواص خنک کنندگی طبیعی آلوئه ورا از خارش و احساس سوزش جلوگیری می کند. این روش یکی از موثرترین درمان های خانگی برای درمان زخم بستر و تسکین سریع است.

 

زردچوبه گردش خون را بهبود میبخشد

استفاده از مخلوطی از اسانس مر و پودر زردچوبه گردش خون را بهبود می بخشد، از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند، به بهبود سریع تر زخم ها کمک می کند و به بدن کمک می کند تا از شر سموم خلاص شود.

زردچوبه به تنهایی برای التیام زخم بستر بسیار موثر است. خواص ضد میکروبی آن از هر نوع عفونتی که می تواند در زخم ایجاد شود جلوگیری می کند. درد را کاهش می دهد و تسکین آنی را فراهم می کند. زردچوبه همچنین زخم ها را به سرعت التیام میبخشد و زخم در عرض چند روز بهبود می یابد.

مشخص شده است که چغندر برای زخم بستر بسیار موثر است. از خارش جلوگیری می کند و زخم ها را تسکین می دهد. چغندر هنگامی که با عسل مخلوط شود اثربخشی آن بر زخم بستر افزایش می یابد. برای نواحی درگیر زخم بسیار تسکین دهنده است. همچنین عسل این ناحیه را مرطوب نگه می دارد و از خارش و قرمزی جلوگیری می کند. به یاد داشته باشید که فقط مجاز به استفاده از عسل پزشکی هستید.

 

از ماساژ غافل نشوید

ماساژ میتواند گردش خون را بهبود بخشد و به نوبه خود از بروز زخم بستر جلوگیری کند. روغن زیتون یا روغن نارگیل را مصرف کنید و بدن را به طور کامل ماساژ دهید تا گردش خون بهتر شود. روغن نارگیل گرم برای پوست بسیار عالی است و ماساژ دهید تا کاملا جذب شود. برای احتیاط تمام بدن به جز زخم ها را ماساژ دهید. این به تقویت گردش خون و در نتیجه بهبود سریع زخم ها کمک می کند.

پودر بچه زخم ها را سریع تر بهبود می بخشد. پودر بچه محل را خشک می کند و به نوبه خود از گسترش عفونت جلوگیری می کند. مهم است که زخم ها را خشک نگه دارید زیرا سریع تر بهبود می یابند. نواحی آسیب دیده را با یک ماده ضد عفونی کننده تمیز کنید و سپس پودر بچه بپاشید تا زخم را کاملا بپوشاند. این رطوبت موجود در زخم ها را جذب می کند و به بهبودی سریعتر کمک می کند.

شکر و عسل پزشکی به عنوان یک درمان خانگی عالی برای زخم بستر در نظر گرفته می شود. پودر شکر و با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید. این مخلوط را روی زخم ها بمالید و با استفاده از یک باند استریل روی آن را بپوشانید. این ترکیب به بهبود سریعتر زخم بستر کمک می کند و همچنین زخم را تسکین میدهد.

آب نمک را می توان به راحتی در خانه تهیه کرد و یکی از درمان های خانگی موثر برای زخم بستر است. این همچنین به عنوان یک ضد عفونی کننده عالی عمل می کند و منطقه را تمیز نگه می دارد.

 

 

آنچه که بیمار باید از آن اجتناب کند:

  • به بیمار اجازه ندهید قهوه یا الکل مصرف کند زیرا ممکن است شرایط را تشدید کند.
  • به او اجازه ندهید در حالی که از زخم بستر رنج می برد سیگار بکشد زیرا وضعیت را بدتر می کند. در واقع این بهترین زمان برای بیمار برای ترک این عادت خواهد بود!
  • بهداشت را رعایت کنید و سطوح آسیب دیده را تمیز نگه دارید.
  • همیشه زخم را بپوشانید زیرا در غیر این صورت ممکن است منجر به انتشار عفونت به سایر نواحی بدن شود.
  • رژیم غذایی نیز بسیار مهم است. رژیم غذایی برای درمان مناسب زخم بستر باید شامل میوه ها، سبزیجات، غلات، آجیل و دانه های غنی از ویتامین A، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین E و روی باشد. آنها به تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند.

 

 

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *