درمان زخم بستر

درمان زخم بستر

درمان زخم بستر که به آنها زخم های فشار نیز گفته میشود، ممکن است دشوار و زمان بر باشد. این زخمها به دلیل فشار طولانی مدت بر مناطق خاص بدن ایجاد می شوند. آنها میتوانند در هر جایی ایجاد شوند ، اما قسمت های استخوانی آرنج، زانو، پاشنه، استخوان دنبالچه و مچ پا اغلب حساس ترند.

زخم بستر قابل درمان هستند، اگرچه بهبود کامل همیشه امکان پذیر نیست. بدون بهبود زخم بستر، زخم ها در نهایت میتوانند به عوارض بالقوه کشنده منجر شوند.

تحقیقات انجام شده در سال 2015 نشان می دهد که سالانه 3 میلیون نفر در ایالات متحده دچار زخم های فشاری می شوند و در افرادی که دارای مشکلات حرکتی هستند خطر ابتلا بیشتر است.

چطور زخم بستر را درمان کنیم؟

تغییر مكرر وضعیت بیمار میتواند به التیام زخم بستر و جلوگیری از ایجاد موارد جدید کمک كند.
هنگامی که زخم ها در مراحل اولیه هستند، درمان بمراتب آسانتر خواهد بود بنابراین باید اولویت درمان بر آموزش و پیشگیری و سپس به درمان زود هنگام بیماری باشد

لذا بمحض مشاهده علائم اولیه بروز زخم بستر باید با مشاورین و درمانگران زخم و یا کلینیک زخم فرسام تماس حاصل نموده و از پیشروی و وخامت آن جلوگیری نمایید.
سایر اقدامات خاص به درجه زخم بستگی دارد. اما موارد زیر راهکارهای کلی مفیدی هستند:

فشار را برطرف کنید

این ممکن است شامل استفاده از پد یا بالش فوم برای تقویت نواحی آسیب دیده و تغییر وضعیت بدن باشد.

زخم را تمیز کنید

زخمهای بسیار جزئی را به آرامی با آب و صابون ملایم بشویید. با هر بار تعویض پانسمان، زخم های باز را با محلول نمکی تمیز کنید.

استفاده از پانسمان

پانسمان از زخم محافظت کرده و ترمیم را تسریع می کند. پانسمانهای آنتی باکتریال یا هیدروکلوئیدی یا حاوی اسید آلژنیک، در درمان اینگونه زخمها بسیار سودمند هستند.

از کرم های موضعی استفاده کنید

کرم های ضد باکتری می توانند به مقابله با عفونت کمک کنند، در حالی که کرم های محافظت کننده( بریر) می توانند از پوست آسیب دیده یا آسیب پذیر محافظت کنند.

درمان بی اختیاری

ممکن است شامل استفاده از پاک کننده ها، کرم های بریر ، پدهای بی اختیاری و سیستم های مدیریت مدفوع باشد. اسپری فار اکتیو یکی از موثر ترین محصولاتی است که در این زمینه کاربرد دارد.

از بین بردن بافت های مرده

دبریدمان می تواند به بهبودی زخم کمک کند. برای دبریدمان روشهای مختلفی وجود دارد که به تشخیص پرستار یا پزشک درمانگر زخم انتخاب می شود.

استفاده از تشکهای مواج یا کاهنده فشار

برخی از تشک ها، مانند انواع تشک مواج یا آنهایی که از فوم استاتیک ساخته شده اند، به کاهش فشار کمک می کنند. همچنین، بعضی از تخت ها دارای پمپ هستند که جریان مداوم هوا را به داخل تشک ایجاد می کنند. یک پزشک میتواند بهترین نوع را به شما توصیه کند.

آنتی بیوتیک مورد نیاز را مصرف کنید

پزشک ممکن است آنتی بیوتیک را برای درمان عفونت زخم یا انواع عفونت های پوستی، استخوانی یا خونی تجویز کند.

رژیم غذایی را تنظیم کنید

در حالی که شواهد محدودی وجود دارد که نشان می دهد رژیم خاصی می تواند به درمان زخم بستر و انواع زخمهای فشاری کمک کند، مکمل پروتئین ممکن است باعث بهبودی و کاهش اندازه زخم شود. مصرف کافی مواد مغذی ضروری و آب کافی می تواند به حفظ سلامت کلی کمک کند.

استفاده از روشهای جراحی

این موارد ممکن است شامل از بین بردن بافت مرده، تمیز کردن زخم و بستن لبه ها تا حد امکان باشد. جراح برای انجام ترمیم ممکن است از پوست سالم بافت بگیرد.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *